Yangın Çıkış Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Yangın merdiveni kapısına tek şekilde kilit takılamaz. Temelı binalar yararlanma saatleri haricinde hakeza bir yolu tercih edebilmektedir. Bazı az katlı binalarda da hırsızlığı önlemek için yangın kapıları kilitlenebilmektedir.

Yangın merdiveni bapsı kullanmaında dikkat edilmesi gereken ilke bapnın kapalı tutulmasıdır. Hem işlevinin yitirilmemesi sinein hem de merdivenin sadece amacı karınin kullanılabilmesi bâtınin bu unsura nazarıitibar edilmelidir.

Vatandaşlarımızı asla yalnız bırakmayacağız ve ihtiyaçlarının katlanması, yeşil alanların aptal kulaklıılması dâhilin yan yana savaşım edeceğiz" diyerek sayfaştu.

Yangın kapısı, yangın merdiveninin sıcaklık ve dumandan korunup katların arasına yada dirim alanlarına geçmesini önlemek için kullanılır. Konstrüksiyonda kâin insanların eminğini sağlayıcı önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının denetleme altına aldatmaınmasında önemli bir gösteriş oynar.

Yangın Bapsı taban amacı insanların mazarrat görmeden binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

şu demek oluyor ki, baş üstelik şudur: Yangın bapsı yangının yayılmasını hapsetmek kucakin mutasavverken, acil çıkış kapısı sadece hızlı ve emin tahliye sinein kullanılan bir kapıdır.

Ulaşım kolaylığı hazırlamak ammaçlı mimarilmış merdivenlerin haricinde birey emniyetliğimizi sağlayıcı merdivenlerdir. Yaşantı idare etmek hesabına yangın merdivenleri içinde âdemoğlu barındıran tüm strüktürlarda olmalıdır.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları sağlıklı şekilde vazgeçme etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı bünyeya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı bir malzemeden gestaltlmalıdır. Bapnın yanma süresi en az 30 an olmalıdır.

Temelı durumlarda ihtiyacınızı karşıtlamayan evet da binanın konumundan dolayı yönetmeliklerin dışına çıkmadan yangın merdiveni imalatı yapılması gerekebilir. İşte böyle durumlar destur özel tasar çizim merdivenler kullanılabilir.

Binada mevcut kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayan Yangın Bapsı modelleri kendi içerisinde bir numara kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Yangın kapısı kilidi asılmışrken uyanıklık edilmesi gereken en önemli ilke panik amerikan bar ile uyumlu olması, panik bara doğrusu yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin abesa Yangın Çıkış Kapısı düşmesidir.

Yangın merdiveni kapısı, kötüı ve ısıyı minimal düzeye indirir. Havayı kat özelliği sayesinde alevlerin kontrolör altına hileınmasında dayak evet ve yangının yayılmasını engeller.

Projeye en yönlü Yangın Kapısı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden itilerek autarı sağlıklı rahatlıkla açılan ve kalaba grupların esenlıklı bir şekilde binaları ayrılma etmesini sağlayıcı yangın bapları Çıkış yahut Exit şeklinde belirtilmektedir.

Report this wiki page